Agent on ZEBRA TC56 disconnects itself

Agent on ZEBRA TC56 disconnects itself

We have a lot of TC56 in the filed and all keep connection to MobiControl server if there is a Wifi or mobile connection.
But on a view devices the agent gets disconnected even if there is an active network connection (other apps can work well over the internet).

After a reset the MobiControl agent remains disconnected.

You can only get the agent connected if you tap on the “Agent Status” in the Device configuration view of the MobiControl agent. But it gets disconnected after a few minutes again.

The connection settings are Perisistent for these devices (like for all other devices)

How can I get these devices pemanently online again?

MobiControl version: 14.4.3

Android Enterprise Agent Versio: several 13.6.0 - 14.0.0

3 Answers

Order By:   Standard | Newest | Votes
Matt Dermody | posted this 02 December 2019

Doze mode is probably enabled still. Try disabling Doze mode. 

  • 0
  • 0
RaGu | posted this 03 December 2019

Thanks Matt!

This helps on these devices.

Does anybody know, why the agent keep the connection on hundreds of devices without disabling the doze mode, but on a view devices not?

  • 0
  • 0
Matt Dermody | posted this 03 December 2019

There's likely no telling. Doze mode and now Adaptive Battery Use leverage AI to determine which applications should be throttled based on their usage patterns. It really has no place in the enterprise world with hot-swappable batteries so I always disable it for our dedicated device deployments.  

  • 0
  • 0

Give us your feedback
Give us your feedback
Feedback