Enrollment Failed - Samsung Active2

Enrollment Failed - Samsung Active2

Hi All,

 

I'm having some problems with our new Samsung Tab Active2.

I have installed my Agent.apk file on the devices but when I try to insert the Enrolment ID - It just comes back with

 

Connection to Server

Enrollment failed. Please retry or

contact your system Admnistrator

 

I have both tried to connect through Enrollment ID and also with the Server IP addresses and Site Name and Rule Tag, but with same issue.

 

I can ping the devices from the server, so they can see each other, And I have talked with our Network department and there are no restrictions for our WiFi network and Servers.

 

We are running Mobicontrol  V. 13.4

The devices are only connected through WiFi and Special APN, They don't have access to anything ourside our network.

 

Regards

Matthias

5 Answers

Order By:   Standard | Newest | Votes
DDMOD@SOTI | posted this 30 July 2020

Hi Matthias,

 

Did you get this device working? Are you still looking for assistance on this? Please confirm. If this post has helped you in solving your inquiry, I would request you to mark the particular comment as "is solution", so others may benefit from this information.

 

Regards,

Technical Support | SOTI Inc. |1.905.624.9828 | support@soti.net | www.soti.net |

  • 0
  • 0
DDMOD@SOTI | posted this 02 July 2020

Hi Matthias,

 

Can you please try restarting the device/re-enrolling it again? It usually happens when the end device did not accept the Admin rights.

 

Kindly share the results.

Regards,

Technical Support | SOTI Inc. |1.905.624.9828 | support@soti.net | www.soti.net |

  • 0
  • 0
Matthias S | posted this 01 July 2020

Hi both,

 

I created the agent through the SOTI site, and then downloaded the .APK file to the devices through the PC.

I have other devices installed with out any problems and with the same procedure.

 

The problem is also solved, I only copied the .apk file to the device and forgot the .ini file. As soon as I copied the .ini file to the device and run the Mobicontrol, it automatically connected to the server.

The only issue is now that when I go to the device in mobicontrol on the server, there is a red exclamation mark - and it says Administrative rights disabled,

 

Normally we are running with Windows CE, and this is one of the first devices we are using with Android, so it's some new things we have to learn :)

 

  • 0
  • 0
Raymond Chan | posted this 30 June 2020

What is the Android firmware version of your new Samsung Tab Active 2?

Do you have similar problem enrolling device of other brands or models?

What is the build number of your MobiControl v13.4 server?

What are the version and build numbers of your device agent?

  • 0
  • 0
DDMOD@SOTI | posted this 29 June 2020

Hi Matthias,

 

Thanks for the post!

Can you please confirm how are you trying to enroll the Android device? Android Plus or Android Enterprise?

Also, how did you download the agent on the Samsung device? Is it from the Google Play Store or SOTI site?

 

By any chance, was this device previously enrolled into MobiControl?

 

Regards,

Technical Support | SOTI Inc. |1.905.624.9828 | support@soti.net | www.soti.net |

  • 0
  • 0

Give us your feedback
Give us your feedback
Feedback