Managed Google Play apps not loading into Application Catalog

Managed Google Play apps not loading into Application Catalog

Good Afternoon,

i have enrolled a Samsung device with Android Enterprise. i created a test Android for work profile and configured a kiosk "lockdown" screen. there is 2 apps available in the Managed Google Play store that we need to push out the devices. I have created a rule and added the apps to the rule. after several minutes of creating the rule and assigning it to my device, the application catalog still is not showing me the apps. am i doing something wrong? I thought with android enterprise you could install apps from the managed google play store? 

 

please let me know if you need any device or version details i will be happy to provide it at your request. thanks in advance! 

10 Answers

Order By:   Standard | Newest | Votes
Ravikant Mishra | posted this 25 November 2019

Open Mobicontrol app on device and check if apps are showing under Application Catalog section?

Under Application Catalog rule in Web console, did you assigned as Mandatory or suggested app? If suggested, user needs to install manually. If you want auto install then push as Mandatory.

  • 0
  • 0
Reach | posted this 29 November 2019

We're having the same issue too with agent version 14.1.1 Build 1003. We have it on all versions of Android. They don't appear in the Managed Google Play Store or in the Application Catalog of the MobiControl app. These new apps have been set to Mandatory.

 

- Josh

  • 0
  • 0
Ashley Dodd | posted this 02 December 2019

I have also had this issue on Agent Build 14.1.1, My 'work around' which may not work for you is to factory reset the device and re-enroll it, Are you able to give that a go on one of your devices?

  • 0
  • 0
Reach | posted this 03 December 2019

So I had a case with SOTI about this. We've discovered the issue is due to a limitation in MobiControl where you can only have 30 Application Catalogue rules. Please try reducing the number of rules you have and see how you get on.

  • 0
  • 0
Trevor Costello | posted this 07 January 2020

I'm having the exact same issue. 
The app is approved and listed in the play store my managed apps, the application catalogue rule is set to mandatory and hitting the container the device is in. I've tried deleting the work profile/re-enrollment etc and the application catalogue is still blank, and the app doesn't install. The only related log is a device is missing mandatory application. 

This is the only application catalogue rule.

Server 14.4.5.1048
Agent  14.1.3.1027

Device TC75x Android 8

  • 0
  • 0
Daniel P | posted this 07 January 2020

Hey, following up on this. i never saw my issue resolved "right away" but i did notice that when i came into work the next morning, the applications were all there. i am wondering if it just takes a few hours or some longer time. after a day did your applications show up? 

  • 0
  • 0
Matt Dermody | posted this 07 January 2020

With Managed Play you are at the mercy of the Google servers. Do not expect to be able to push out immediate app updates to devices as you will be waiting in the Play queue which could take 10 minutes or could take several hours.  

  • 0
  • 0
Raymond Chan | posted this 09 January 2020

Hi Daniel,

Google server hosting Managed Google Play may sometimes be down for a few hours for maintenance, or sometimes your device Google Play support services related modules have to be upgraded first before normal operation can be resumed.

 

  • 0
  • 0
Trevor Costello | posted this 09 January 2020

Application was added a few days ago and still no sign of it, I'm working a case with Soti support to see what went wrong. 

  • 0
  • 0
Dean K | posted this 26 August 2020

Did they ever get a fix for you?

  • 0
  • 0

Give us your feedback
Give us your feedback
Feedback