New Devices not displayed / moved Device remain old folder

New Devices not displayed / moved Device remain old folder

I have a problem with the Soti MobiControl webconsole

New devices are not displayed, but rules and profiles get the devices
When I move a device to another folder, the device remains in the old folder in Web console, and rules and profiles are dragged from new folders.

What is the problem here?

3 Answers

Order By:   Standard | Newest | Votes
JCMOD@SOTI | posted this 20 November 2020

Hi Mun166,

 

Thank you for posting in SOTI Central.

 

Sounds like you're suffering from a Search Service Integrity issue. I will detail the standard steps in order to resolve the problem.

 

Method 1 - Firstly navigate to Global Settings -> "MobiControl Search Sync Interval" then click "Sync Now" and press "Refresh" until the sync has completed. Then look at the Integrity %, if it doesn't hit 100% after a few times then try the below steps.

 

Method 2 - Stop your Search Service within MCAdmin then navigate to C:\Program Files\SOTI\MobiControl\Search and rename the "Data" folder to "Data_1", then start the Search Service and perform Method 1 again.

 

Once the Integrity reflects 100%. If this post resolves the problem, please mark this post as the solution. If you have any questions or need clarification feel free to reach out.

 

Edit: If you're using a MobiControl Cloud Server, method 2 is performed by Technical Support. You're welcome to raise a new case via support@soti.net and we'll then continue off from there.

 

Regards,

Technical Support | SOTI Inc. |1.905.624.9828 | support@soti.net | www.soti.net |

  • 0
  • 0
Raymond Chan | posted this 20 November 2020

If you are using MobiControl v14+ server,  maybe the data cached in the MobiControl search module is not updated/in-sync with the latest data in your MS-SQL database.

 

What are the version and build numbers of your MobiControl server?

 

You can force a search module resync /refresh in the tab " All-Plaforms -> Servers -> Global-Settings -> MobiControl Search Sync Interval", and see if you can see the missing information after the update.

 

  • 0
  • 0
mun166 | posted this 23 November 2020

Hello together

I chose method 2 and it worked.
Thanks for the fast and successful help

  • 0
  • 0

Give us your feedback
Give us your feedback
Feedback